Joskus kysyttyä

Kysymyksiä välityspalvelusta

Paljonko Autopilotti -välityspalvelu maksaa?

Palvelun aloitus maksaa 350e sis ALV 24%. Aloitus laskutetaan sopimuksen laadinnan yhteydessä 14vrk maksuajalla.

Myyntipalkkio on 3,9% kauppahinnasta. Saat palkkiolaskelman kaupan jälkeen. Palkkio vähennetään autosi kauppahinnasta, sitä ei tarvitse maksaa meille.
Lisäpalveluiden hinnat näet täältä.

Kun autoni on myyty, milloin saan rahani?

Yleisen sopimusehtomme mukaisesti, autokaupan rahat tilitetään 14vrk kuluessa kaupasta. Lähetämme Sinulle jo aiemmin tarkan laskelman josta näet yksityiskohdat avoimesti.

Mistä tiedän paljonko otatte välistä?

Hinnoittelumme on täysin avoin ja jokaiselle sama. Palkkiomme jälkeenkin Sinulle jää reilu kauppahinta ilman omaa vaivaa. Hinnastomme näet täältä.

Millainen vakuutus autollani tulee olla myynnin ajan?

Olet auton omistaja tai haltija kunnes se on myyty. Vakuutuksiin ei tarvitse tehdä muutoksia myynnin vuoksi. Vakuutukset loppuvat itsestään kun rekisteröinnit on tehty kaupan jälkeen.

Voinko laittaa auton “seisontaan” myynnin ajaksi?

Auton tulee olla vakuutettu ja liikennekäytössä, jotta voimme antaa sen koeajoon ostajakandidaatille. Myyntiaikamme ovat normaalisti kuitenkin tehokkaita, joten myyntiajalta ei ole odotettavissa merkittäviä kuluja.

Miten voidaan välttyä turhilta koeajoilta?

Annamme autosi koeajoon, mikäli meillä on potentiaalinen ostajakandidaatti. Varmistuaksemme aidosta kiinnostuksesta, selvitämme kaupan yksityiskohdat ennen koeajoa. Varmistumme rahoituksesta ja hinnoittelun sopivuudesta ostajalle.

Kuinka auton omistus siirretään? Haluan kulut poikki mahdollisimman pian.

Myyjämme on yhteydessä kaupan jälkeen ja pyytää varmenteen autolle. Varmenteen saat TraFin Oma Asiointi -palvelusta. Opastamme!

Autossani on loppuvelkaa rahoitusyhtiölle. Miten se hoidetaan?

Autopilotti.com maksaa loppuvelkasi, ellet ole ilmoittanut hoitavasi sen itse. Meillä on tähän vankka kokemus. Perimme lunastuksesta palkkion hinnaston mukaan.

Mitä jos autoni ei mene kaupaksi?

Olemme myyneet satoja välitysautoja. Meillä on hyvä käsitys markkinasta ja lähes kaikki autot myydään onnistuneesti. Seuraamme kaikkien myynnissä olevien autojen katsojamääriä ja hinnoittelun sopivuutta myyntiprosessimme aikana. Otamme Sinuun määräajoin yhteyttä, jotta voimme yhdessä käydä läpi autosi tilanteen. Mikäli autosi olisi yksi niistä harvoista jotka eivät mene 4kk sopimuksen aikana kaupaksi, on Sinulla oikeus päättää sopimus ilman lisäkuluja.

Kysymyksiä autokaupasta

Ovatko kaikki autonne asiakkaan puolesta välityksessä?

Eivät. Noin puolet valikoimastamme on Autopilotin omaa kalustoa. Toinen puoli on asiakkaiden autoja. Välitysmyynti on iso osa toimintaamme ja teemme sitä ylpeydellä.

Mitä tarkoittaa autoliikkeen virhevastuu?

Mikäli ostat yksityishenkilönä meiltä sellaisen auton, joka on Autopilotin omaisuutta, kuuluu kauppaan automaattisesti kuluttajansuojalain mukainen virhevastuu. Kuluttajansuojalaki on tehty turvaksesi: Saat meiltä hyvityksen mikäli autoon tulee pian kaupan jälkeen yllättävä vikaantuminen. Nyrkkisääntö on, että 6kk sisällä kaupasta ilmaantunut vika voidaan olettaa olleen autossa piilevänä jo kauppahetkellä. Tällöin myyjä korvaa osan aiheutuneista kuluista. Kustannusjako riippuu ilmenneestä viasta, sekä auton iästä ja mittarilukemasta. Vian sattuessa ole viipymättä yhteydessä automyyjääsi.

Kuinka virhevastuu toimii välitysautojen kaupassa?

Välitysautot myydään yksityishenkilöiden kesken, niissä Autopilotti on vain välittäjä. Näihin kauppoihin sovelletaan kuluttajansuojalain sijaan kauppalakia. Emme kanna autoliikkeen virhevastuuta välitystuotteistamme. Ostaja voi kuitenkin päättää auton hankkiessaan, haluaako hän auton mahdollisimman edullisesti ilman virhevastuuta, vai 12kk / 20tkm Finntakuun lisäturvan kanssa. Vaikka autot ovatkin hyvälaatuisia ja tiedossa olevat viat on korjattu, suosittelemme silti Finntakuuta jokaisen autokaupan turvaksi.

Löydä unelmiesi auto

kesken vielä.. :)